Home POGLEDI ŠTA JE USTVARI RUSKI PROJEKAT 09852 K-329: CUNAMI KOJI IZAZIVA TALASE VISOKE...

ŠTA JE USTVARI RUSKI PROJEKAT 09852 K-329: CUNAMI KOJI IZAZIVA TALASE VISOKE 90 METARA! ČISTI SVE ŠTO MU SE NAĐE NA PUTU- BRODOVE, NOSAČE AVIONA, GRADOVE..!

898
0
SHARE

Sjedinjene Države i evropske zemlje izrazile zabrinutost zbog ruske nuklearne podmornice Belgorod, Projekat 09852 K-329.

Pre nekoliko dana, podmornica, koja se smatra najvećom izgrađenom podmornicom u Rusiji, u poslednjih 30 godina, je prvi put ušla u fabrička morska ispitivanja u Belom moru.

Izvor u brodogradnji podelio je relevantne informacije tokom Međunarodnog sajma pomorske odbrane. Nakon njihovog završetka otpočinju državni testovi. Isporuka „Belgoroda“ kupcima očekuje se krajem ove godine.

„Nuklearna sila – Rusija je lansirala najveću podmornicu izgrađenu u poslednjih 30 godina.“

„Podmornica može da napadne neprijatelja sa šest nuklearnih dubokomorskih interkontinentalnih torpeda „Posejdon“, navodi se u medijima.

Bespilotno plovilo (podmornički torpedo) “Posejdon”, opremljen nuklearnim napajanjem, dizajniran za uništavanje priobalnih ciljeva i nanošenje neprijatelju nepopravljive štete, uključujući formiranje cunamija.

Kada se bespilotno plovilo neopaženo približi neprijateljskoj obali, ono miruje u mestu, gde je niko ne može otkriti, i čeka naređenja. U pravom trenutku komande dolazi do eksplozije, koja će biti nuklearna.

24 metra duga torpeda, nazvana Posejdon, kojima je podmornica opremljena mogu da izazovu podvodni, radioaktivni cunami i izazovu talase visoke 90 metara.

Posle eksplozije će se pojaviti ne samo ogromni levak u vodi. Takođe će pokrenuti strašni cunami koji počisti sve što mu se nađe na putu: Brodove, nosače aviona, gradove. Protivnik nema rešenje za Posejdon i malo je verovatno da se pojaviti rešenje u narednih sto godina.”

Inače, funkcionalnost najnovije nuklearne podmornice nije ograničena samo na pomenuto.

Kao što su primetili stručnjaci, takođe može da deluje kao matični brod za mala podvodna

vozila dizajnirana za ugradnju posebne opreme i uništavanje kablova položenih na morsko dno.

Istovremeno, tačne tehničke karakteristike podmornice čuvaju se kao najstroža tajna. U stvari, „Belgorod“ predstavlja jednu od najgorih noćnih mora na Zapadu.

U Evropi i Sjedinjenim Državama strahuju da će ruska mornarica koristiti najnovije nuklearne podmornice na Arktiku i severnom Atlantiku, gde je poslednjih godina ruska aktivnost znatno porasla.

S tim u vezi, britanska mornarica je već objavila nameru da koristi specijalni špijunski brod čiji će zadatak, između ostalog, biti i praćenje statusa podmorskih internet kablova.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here