Home POGLEDI SKRIVENA ISTORIJA: KAKO SU SOVJETSKI MIGOVI OBORILI 10 AMERIČKIH “SUPERTVRĐAVA” I SPREČILI...

SKRIVENA ISTORIJA: KAKO SU SOVJETSKI MIGOVI OBORILI 10 AMERIČKIH “SUPERTVRĐAVA” I SPREČILI NUKLEARNI NAPAD!

530
0
SHARE

Njega je oborio stariji poručnik Mihail Averin, koji je uspeo da izbegne napad “Sabrea” koji se u velikoj brzini obrušio na njegov avion, delujući iz svih mitraljeza. Iako pogođen u krilo, Averin je nekako uspeo da podigne svoj MiG-15 i u klasičnoj vazdušnoj borbi, jedan na jedan, obori “Sabrea” koji mu je umalo došao glave.

Tok reke Jalu su nazvali “alejom MiG-ova”, jer se upravo tu dogodio najveći broj vazdušnih okršaja između sovjetskih i američkih lovaca.

“Crni četvrtak”

12.aprila 1951. godine planiran je jedan od najvećih vazduhoplovnih napada američke avijacije tokom čitavog rata u Koreji. U njemu je učestvovalo 48 teških bombardera B-29 Superfortress, koji su inače poznati po tome što su na Hirošimu i Nagasaki bacili atomske bombe. Njih je štitila grupa od oko 150 lovačkih aviona različitog tipa.

Osnovni cilj ove bombarderske grupe je bio da se “tepihom bombi” uništi strateški važan železnički most koji je premošćavao reku Jalu. Ovoj grupaciji aviona suprotstavilo se ukupno 36 lovaca MiG-15 koji su poleteli s kristalno jasnim naređenjem – “osnovni fokus vašeg delovanja treba da budu bombarderi B-29 Superfortress. Oni ne smeju da unište most. Ne treba obraćati pažnju na njihovu lovačku zaštitu”.

“Aleja MiG-ova” nije poznata samo kao mesto gde su Amerikanci uglavnom izvlačili “deblji kraj”. Upravo ovde se odigrala najmasovnija vazdušna bitka u istoriji mlazne lovačke avijacije. U prvim bitkama na okolozvučnim brzinama upotrebljavale su se nove taktike.

Sovjetski piloti su napadali Amerikance na različite načine: obrušavanjem s velikih visina, napadima s različitih strana, u vatrenoj saradnji između podgrupa (napadi u parovima ili četvorkama).

Pored taktičkih manevara kao što su “karusel”, “klešta i okruženje”, “propinjanje ka suncu”, sovjetski piloti su najviše koristili tzv. “kosu petlju”, pri čemu su često pokušavali da neprijatelja oteraju što više u visinu.

“Ja sam bio u napadačkoj grupi aviona koja se ustremila direktno na ‘leteće tvrđave’. S nekih 800 metara sam otvorio vatru iz svojih topova po prvom neprijateljskom bombarderu, prošao kroz njegovu ‘zaprečnu’ vatru i krenuo u naglo propinjanje, dok su na sve strane prštali otkinuti fragmenti sa aviona.

Ubrzo sam video desetak padobrana kako lelujaju na nebu. To su bili članovi posade pogođenog bombardera, kojem više nije bilo spasa. U tom trenutku su na nas krenuli avioni iz njihove lovačke pratnje, koje smo uspešno izbegli”, napisao je kapetan Lev Ivanov koji je upravljao lovcem MiG-15.

Američki bombarder B-29 Superfortress je sa svih strana bio zaštićen mitraljezima velikog kalibra. Koristeći veliki efektivni domet svojih topova, koji je premašivao ove mitraljeze, sovjetski piloti su mogli da deluju sa bezbedne distance. Pokazalo se da su ovi topovi bili fatalni po američke bombardere.

“U jednom trenutku sam svoj pogled usmerio prema dole. Nalazili smo se neposredno iznad neprijateljskih bombardera. Naši MiG-ovi su otvorili topovsku vatru po ‘letećim supertvrđavama’. S jednog od napadnutih bombardera je odletelo krilo, dok je njegov trup počeo da se raspada u vazduhu.

Pored njega su se videla još tri ili četiri pogođena bombardera kako gore. Iz zapaljenih aviona su se jasno mogle videti njihove posade kako napuštaju letelice.

Desetine padobrana su se uskoro pojavili u vazduhu. U jednom trenutku su padobranske kupole preplavile celo nebo, kao da je u pitanju vazdušni desant”, priseća se sovjetski pilotski as iz Korejskog rata, general-major Sergej Kramarenko.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here