Home POGLEDI POZNATA HRVATSKA DOKTORKA ŠOKIRALA BALKAN: PA VI STE ELEMENTARNE STVARI O KORONAVIRUSU...

POZNATA HRVATSKA DOKTORKA ŠOKIRALA BALKAN: PA VI STE ELEMENTARNE STVARI O KORONAVIRUSU SAKRILI OD NARODA- OVO JE ISTINA

1898
0
SHARE

I to na podlozi nepouzdanog, teorijskog matematičkog modela. U čijem su izvještaju rieči „pretpostavka/predviđanje“ ( „assume“, „predict“, „estimate“ i „expect“ ), odnosno njihove izvedenice, spomenute ni manje ni više nego 67 puta.

Uprkos tome, rad je bio ključan za pooštravanje restriktivnih mera u SAD-u i Britaniji. Uticao je na britansku vladu koja je napustila prethodni stav da je slobodno širenje virusa u populaciji poželjno jer podiže kolektivni imunitet i sposobnost prilagođavanja stanovništva te ga čini spremnijim za buduće suočavanje s koronavirusima.

Time su Britanija i ostatak sveta koji provodi spomenute mere, odstupili od vekovne temeljne postavke u epidemiologiji i infektologiji – ideje o korisnosti prirodnog kolektivnog imuniteta koja kaže da široko poboljevanje od zarazne bolesti gradi otpornost čitavog stanovništva i štiti njene najosetljivije članove, zbog čega velika većina prirodnih virusnih infekcija i ne dovodi do težih posledica.

U zaključku, treba naglasiti da u ovoj ozbiljnoj situaciji kao društvo, a tu su novinari posebno važni, moramo insistirati na odgovorima na ova elementarna pitanja. Tek tada možemo da počnemo da raspravljamo o ostalome.

Kako nam se ne bi dogodilo da se represija i destrukcija nastave unedogled, ili da popuste da bi se ponovo pojavile s novim, još „ubojitijim“ virusom i novim, još oštrijim merama – obaveznim vakcinisanjem, na primer. Godinama od nadležnih tražim dokaze za korist od vakcina i dokaze za potrebu obveznog vakcinisanja dece u Hrvatskoj. I godinama ne dobijam odgovor.

A roditelji kao hipnotisani prelaze preko te praznine u znanju i izlažu svoju decu postupku za koji nam nisu predočene ni osnovne verodostojne informacije. Ne dopustimo da nas i u ovom predmetu hipnotišu.

I da zbog bolesti o kojoj postoji puno nejasnoća i koja se ne čini značajno opasnija od obične prehlade, prihvatimo društveni eksperiment s neizbežnim destruktivnim posledicama. I da se nepostojeća korona kriza pretvori u onu vrlo realnu i devastirajuću.

Odgovorna medicinska struka i državna administracija u svojim se odlukama ne vode strahom i nekritičkim preuzimanjem tuđih naloga, već racionalnim i sveobuhvatnim promišljanjem motivisani interesom i dobrobiti naroda koji im je poverio upravljanje.

Jasno i odlučno postavimo neophodna pitanja i zahtevamo precizne odgovore. Shvatimo da je ovo možda ključni trenutak za opstanak i budućnost čitave naše civilizacije. Odgovornost je na svakome od nas.

(logicno.com)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here