Home POGLEDI POSLATI SU NA STRADANJE… POTRESNO SVEDOČENJE O SUDBINI 12.500 SRBA SA KOSOVA!...

POSLATI SU NA STRADANJE… POTRESNO SVEDOČENJE O SUDBINI 12.500 SRBA SA KOSOVA! (VIDEO)

173
0
SHARE

Onog trenutka kada je naređeno da se Vojska Jugoslavije povuče sa Kosmeta oni koji su to naredili i organizovali plansko izvlačenje Oružanih snaga sa prostora Kosova i Metohije očito da nisu znali da se 12500 vojnika Vojnog okruga Priština nema gde povući jer su sa svojim porodicama živeli širom teritorije Kosmeta.

Ovo je izvod iz knjige “Noć nad Kosmetom-Moja istina o Kosovu“ Mile Cvetkovića, vojnog kontraobevštajca, koji je kraj službe dočekao u Leskovcu, knjiga koju je pisao u penzinesrkim danima i knjiga koja između ostalih obuhvata i borbu velikog broja Leskovčana, po nekim statistikama, čak oko 12000.

Knjiga “Noć nad Kosmetom-Moja istina o Kosovu“, jedna je od retkih koja daje poseban osvrt na razloge zbog kojih je NATO alijansa, posredstvom svojih obaveštajnih službi, predvođena SAD, razbila SFRJ, SRJ i u dva navrata vandalskim vazdušno-terorističkim udarima napala samo srpski narod, najpre u Republici Srpskoj a potom i u SRJ, otimajući Srbiji kolevku njenog postojanja i državnosti.

Iako je prošlo 20 godina rane se još leče, a Mile Cvetković je knjigu, po sećanju autora ovog teksta, pisao veoma temeljno. Bolela ga je svaka rana svojih ratnih drugova.

U godini u kojoj je obeleženo 20 godina od Nato bombardovanja SRJ, leskovačkoj kulturnoj javnosti je tada, 2016 – te godine, kada je knjiga izašla, a i sada 2019 – te

godine promakla knjiga koja svojom tematikom i te kako zaslužuje posebno mesto među izvorima koji bacaju svetlost na događaje koji su se dogodili pre, u toku i posle NATO bombardovanja.

Na Sajmu knjiga 2016. – te godine u Beogradu pojavila se knjiga pod naslovom „Noć nad Kosmetom/ Moja istina o Kosovu“, čiji je autor dugogodišnji operativac Kontraobaveštajne službe Vojske Jugoslavije Mile Cvetković, pukovnik u penziji, čovek koji je svoj život završio u Leskovcu.

U svojoj knjizi pokojni Cvetković daje objašnjenje međunarodnog odnosa snaga, govori sve bitne činjenice koje su dovele do nastanka i delovanja OVK, o našim herojima koji su dali živote za otadžbinu, ali i o pojedinim izdajnicima, „Judama srpskog biološkog porekla koji su za sramni novac prodavali oružje šiptarskim teroristima“.

Knjigu je pokojni autor posvetio svojim velikim saborcima.

Mile Cvetković rođen je 30. marta 1951. godine u Novom Selu, opština Trgovište u Pčinjskom okrugu od oca Dušana i majke Mileve.

Osnovnu i srednju školu završio je u Vladičinom Hanu, dok je Vojnu akademiju Kopnene Vojske i Komandno – štabnu školu taktike završio u Beogradu.

Vojnu profesionalnu karijeru započinje 1975. godine u Nišu u 63. padobranskoj brigadi u činu potporučnika.

U 63. padobranskoj brigadi služi sve do 1981. godine kada nastavlja službovanje u Vojnoj službi bezbednosti JNA (Ogranima bezbednosti i Kontraobaveštajnoj službi) i Vojske Jugoslavije do septembra meseca 1997. godine u Prištini.

Za vreme obavljanja dužnosti u Vojnoj službi bezbednosti obavljao je sledeće funkcije: referent i načelnik bezbednosti u 492. Vazduhoplovnoj bazi na vojnom aerodromu Priština, načelnik organa bezbednosti 119. Avio brigade, prvi referent za kontraobaveštajne poslove u Odeljenju bezbednosti komande Trećeg korpusa RV i PVO, zamenik načelnika Kontraobaveštajne grupe komande Treće armije, načelnik detašmana Kontraobaveštajne grupe komande Treće armije sa sedištem u Prištini, načelnik 14. Kontraobaveštajne grupe uprave bezbednosti Generalštaba vojske Jugoslavije u Prištini. Decembra meseca 1995. godine biva unapređen u čin pukovnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here