Home POGLEDI NOVI SVETSKI POREDAK JE OBOREN- SRUŠIO SE NAJMOĆNIJI KARTEL ZLATA NA SVETU...

NOVI SVETSKI POREDAK JE OBOREN- SRUŠIO SE NAJMOĆNIJI KARTEL ZLATA NA SVETU I DINASTIJA ROTŠILD! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

565
0
SHARE

U četvrtak, 26. septembra, evropske centralne banke odbile su da obnove sporazum o dogovorenoj prodaji zlata, poznat kao Centralni ugovor o zlatu centralnih banaka (CBGA).

Globalno tržište plemenitih metala konačno je oslobođeno stovekovne kontrole i manipulacije Banke Engleske i dinastije Rotšild. Kako se srušio najmoćniji kartel zlata na svetu i zašto?

Kraljevi tržišta

19.septembra održana je zabava u sedištu Rotšildovog carstva, kancelarije banke NM Rothschild & Sons u Londonu. Proslavila se stogodišnjica takozvanog londonskog popravljanja zlatom i održao dnevni sastanak vodećih bankara radi utvrđivanja cene zlata.

Godišnjicu su u uskom krugu proslavili predstavnici finansijskih divova Barclays, HSBC, Deutsche Banke, Scotiabanke i Societe Generale, top menadžeri London Gold Market Fixing Limiteda, koji su osnivači istih pet banaka i čelnici Engleske Banke, koji su takođe uvek učestvovali u formiranju “tržišnih” kotacija zlata.

Goste je ugostio rukovodilac banke NM Rothschild & Sons, baron Dejvid Rene de Rotšild . Od prvog dana postojanja kompanije London Gold Market Fixing Limited, od 12. septembra 1919. godine, Rotšildi su u njemu predstavljali ne samo svoje finansijsko carstvo, već i Banku Engleske.

O tome su se službenici Banke Engleske slučajno odali u dokumentu objavljenom 1964. godine.

“Banka Engleske nije fizički zastupljena u kući London Gold Market Fixing Limited, ali može efikasno učestvovati u određivanju cene zlata putem svog brokera, za šta Banka Engleske koristi isključivo usluge predsednika londonskog Gold Fixinga, naime Rotšilda”, stoji u dokumentu.

Takođe se navodi da “Banka Engleske nastoji, kao u slučaju na deviznom tržištu, da kontroliše koliko je to moguće, obuzdavajući uticaj na tržištu, kako bi se izbegla nasilna i nepotrebna kretanja cena i tako pomogla učesnicima na tržištu da vode svoj posao.”

Stručnjaci se dugi niz godina svađaju ko je glavni na tržištu zlata, centralna banka, odnosno Banke Engleske, ili privatna korporacija u  vlasništvu Rotšilda. 2004. godine banka NM Rothschild & Sons iznenada i zvanično odustaje od “ključeva”, koje ustupa Barclays-u.

Analitičari su požurili da zaključe da je Banka Engleske pobedila i da je potpuno preuzela kontrolu nad londonskim fiksiranjem cena zlata. Ali, zbunili su se kada se ispostavilo da je šef Barclays-a, Markus Agius, zet bivšeg direktora NM Rothschilda, Edmund de Rotšild i da u stvari predstavlja interese klana milijardera.

Lekcija o uticaju

Vrhunac tržišne moći londonskog Gold Fixinga bilo je ’70-ih i ’80-ih godina prošlog veka. Nakon što su Sjedinjene Države 1971. godine odustale od „zlatnog standarda“ za dolar, cene plemenitih metala brzo su rasle i uvećale su se za 25 puta u devet godina, sa 35 dolara za uncu u 1971. na 850 dolara u 1980. godini.

Ali tada, naporima Rotšilda i Banke Engleske, cena zlata, bez ikakvog očiglednog razloga, za dve godine rapidno pada i 1982. unca zlata je koštala nešto više od 300 dolara.

Tako su londonski “popravljači” učestvovali u ekonomskom ratu protiv Sovjetskog Saveza, kog je Vašington napao nakon uvođenja sovjetskih trupa u Avganistan.

Glavni zadatak bio je da se obore cene glavne izvozne robe Sovjetskog  Saveza – nafte i zlata. U naftnom sektoru, SAD su uspešno sarađivale sa Saudijskom Arabijom, uverivši princa Fahda da u zamenu za snabdevanje modernim američkim oružjem naglo poveća i proizvodnju i izvoz.

U početku je Vašington imao problema sa zlatom. Tajna poseta direktora CIA-e Vilijama Kejsija glavnom gradu Južne Afrike, Pretoriji, kako bi ih uverio da povećaju izvoz plemenitih metala, nije uspeo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here