Home POGLEDI MRAČNE TAJNE NEOBJAŠNJIVOG: DEVOJKA SE VRATILA IZ MRTVIH I OTKRILA SVOG UBICU

MRAČNE TAJNE NEOBJAŠNJIVOG: DEVOJKA SE VRATILA IZ MRTVIH I OTKRILA SVOG UBICU

182
0
SHARE
Meri Džejn Hister (levo) i Elva „Zona” Hister Šu (desno)

U zimu 1897. Meri Džejn Hister iz okruga Grinbrir (Zapadna Virdžinija) posetio je duh njene pokojne ćerke.

Mesec dana ranije, Elva “Zona” Hister Šu iznenada je preminula. Njeno telo je našao dečak iz komšiluka 23. januara. Na osnovu nepotpune obdukcije zaključeno je da je izdahnula od “dugotrajne iscrpljenosti”.

Meri Džejn je bila van sebe zbog nerazjašnjene ćerkine smrti, ali su joj ponoćne posete Zoninog duha pružile mnogo više od utehe.

Saznala je da joj ćerka nije umrla prirodnom smrću, niti nesrećnim slučajem, već da ju je ubio suprug Erazmus “Edvard” Striblig Traut Šu.

Iako je njena smrt bila sumnjiva od samog početka, ništa nije konačno dokazalo Edvardovu krivicu. Dok je dečak obaveštavao policiju i lekara, on je okupao i obukao preminulu suprugu, što je već bilo neobično, jer su taj zadatak obično obavljale majka i druge žene.

Greenbrierghost-signweb

Spomen ploča koja govori o ovom misterioznon slučaju

Što je još čudnije, Šu je zabranio lekaru da završi obdukciju. Tokom bdenja, pažljivo je čuvao telo, a glavu joj je podupro jastucima i čaršavima i vezao joj maramu oko vrata. Rekao je da će na taj način udobnije počivati.

Zona je sahranjena 24. januara 1897. Kada je majka oprala čaršav koji je izvadila iz ćerkinog kovčega, voda se obojila u tamnocrveno.

Iako je sve upućivalo na to da Zonina smrt nije bila slučajna, Meri Džejn je oklevala da optuži zeta sve dok joj se u spavaćoj sobi nije ukazao ćerkin duh.

 

Tokom četiri noćne posete, ispričala joj je da ju je ubio njen nasilni suprug, tako što joj je slomio vrat. Da bi to majci i dokazala, okrenula je glavu za 360 stepeni.
Meri Džejn je otišla u policiju i ispričala o svom iskustvu.

ghregh

Telo njene ćerke je ekshumirano i 22. februara 1897. ponovo je urađena obdukcija, ovoga puta bez mešanja njenog supruga.

Ustanovljeno je da joj je smrskan dušnik i da su joj ligamenti pokidani, a na koži su bile vidljive brazgotine.

Bilo je očigledno da joj je vrat slomljen uz primenu sile. Ubrzo nakon toga, Edvard je uhapšen i optužen za ubistvo svoje supruge, a 11. jula je proglašen krivim i osuđen na doživotnu robiju.

Tri godine kasnije umro je od posledica nepoznate bolesti i sahranjen u neobeleženom grobu.

Edvardov advokat je tokom suđenja bio uveren da će paranormalno svedočenje Meri Džejn uticati da se suđenje završi u korist njegovog klijenta, ali su njene tvrdnje potvrđene tokom unakrsnog ispitivanja, a sudija je jedva ubedio porotu da zanemari dirljivu priču o posetama ćerke iz groba.

(Blic)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here