Home POGLEDI MISTERIOZNE PIRAMIDE NA ANTARKTIKU?

MISTERIOZNE PIRAMIDE NA ANTARKTIKU?

185
0
SHARE

Prošlo je puno vremena otkad su otkrivene „piramide“ na Antarktiku. Vesti o ovim misterioznim građevinama su izazvale ogromno interesovanje među istraživačima i stručnjacima za NLO-e, a predložene su brojne teorije o tome šta su zapravo ove „građevine“.

Tu spadaju teorije o tome da su u pitanju građevine vanzemaljaca, tajne vojne baze, pa čak i ostaci drevnih civilizacija sa naprednom tehnologijom.

Ipak, još uvek nema dovoljno podataka da bi bilo koja od ovih teorija mogla u potpunosti da se isključi.

Nekoliko slika na kojima se nalaze piramidalne strukture u predelu Antarktika kruže internetom, a neke od njih su napravljene za vreme međunarodne podvodne ekspedicije IODP (Integrisani program bušenja okeana).

Otkriće ovih piramida je uzrokovalo spekulacije po pitanju toga kakav je Antarktik bio u dalekoj prošlosti, a neki smatraju da nije bio tako hladan kao danas.

Naučna istraživanja se slažu sa tom teorijom. Naučnici su 2009. godine naišli na čestice polena na Antarktiku što znači da je ekosistem na Antarktiku nekada bio drugačiji i da je u jednom trenutku temperatura iznosila čak 20°C.

Drugi tim istraživača je 2012. godine identifikovao 32 vrste bakterija i 2.800 godina stare halofilne mikrobe u uzorcima vode iz jezera Vida na istoku Antarktika.

Mogućnosti su beskrajne ako uzmete u obzir da Antarktik nije bio tako hladan kao danas. Najvažnije pitanje jeste: da li je moguće da je Antarktik nekada bio toliko topao da je drevna civilizacija mogla da živi tamo?

Ako jeste, zašto ne postoje nikakvi dokazi o njihovom životu? Prema nekim istraživačima, postoje građevine na Antarktiku – piramide – koje su dovoljan dokaz da podrže teoriju da je drevna civilizacija naseljavala Antarktik.

Ako uzmemo Afriku u obzir, zna se da su egiptolozi verovali da je Sfinga mnogo starija nego što se veruje, više od 10.000 godina.

Ovu teoriju podržava otkriće vodene erozije na Sfingi, koje ukazuje na ekstremne klimatske promene u daljoj prošlosti. Dakle, ako se klima u Africi i drugim delovima sveta drastično promenila, da li je moguće da se isto desilo i na Antarktiku?

Ukoliko bi istraživači uspeli da dokažu da su piramide na Antarktiku napravili ljudi, takvo otkriće bi promenilo istoriju čovečanstva.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here