Home MAGAZIN ZBOG PRETNJI DA ĆE IRAN NAPASTI AMERIČKU VOJSKU, STOLTENBERG SAZVAO HITNU SEDNICU...

ZBOG PRETNJI DA ĆE IRAN NAPASTI AMERIČKU VOJSKU, STOLTENBERG SAZVAO HITNU SEDNICU NATO PAKTA!

188
0
SHARE

Teheran će izvesti napade na američke vojne objekte kao odgovor za ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija, izjavio je savetnik vrhovnog lidera Irana Ali Hamenei Husein Dehgan u intervjuu za Si-En-En.

„Amerika je započela rat, stoga je ona i dužna da prihvati adekvatan odgovor zbog svojih postupaka“, rekao je on.

Dehgan je rekao i da će napad izvesti iranske oružane snage, naglasivši da „period rata može da bude završen samo kada se nanese udarac koji je jednak onom koji su nanele američke snage“.

On je odgovorio i na izjavu Trampa, koji je zapretio da će izvesti napad na 52 objekta Irana, rekavši da, „ako oni govore o brojci 52, mi ćemo govoriti o 300“.

Podsetimo — iranski general Kasem Sulejmani ubijen je u američkom napadu u Iraku.

STOLTENBERG SAZVAO HITNU SEDNICU NATO PAKTA

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg sazvao je hitnu sednicu Severnoatlantskog saveta zbog tenzija u Iraku, saopštila je austrijska novina „Standard“.

Zasedanje je zakazano za ponedeljak u 15 časova.

Ovo zasedanje dolazi u svetlu kada je zvanični Bagdad, nakon što su američke snage ubile iranskog generala Kasema Sulejmanija na teritoriji Iraka, poništio sporazum o razmeštanju trupa međunarodne koalicije za borbu protiv terorista, prevođene SAD, i zatražio da sve strane vojske napuste zemlju.

Inače, Severnoatlantski savet je najvažniji organ unutar Alijanse koji služi za donošenje političkih odluka.

U savet ulaze stalni predstavnici zemalja članice NATO-a, a zasedanja se organizuju u proseku jednom sedmično, dok se jednom u pola godine ovaj savet održava na nivou ministara spoljnih poslova.

Podsetimo, iranski general Kasem Sulejmani ubijen je u američkom napadu u Iraku.

To je izazvalo oštru reakciju zvaničnog Bagdada, koji je rekao da taj čin predstavlja grubo kršenje suvereniteta Iraka i uručio protestnu notu američkom ambasadoru.

(Mediji)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here