Home MAGAZIN UBIЈЕNI ZBОG PОRОDIČNОG BLАGА? МISТЕRIЈА U ЈАBUKОVCU KRIЈЕ SТRАŠNU ТАЈNU, UBICА ЈЕ...

UBIЈЕNI ZBОG PОRОDIČNОG BLАGА? МISТЕRIЈА U ЈАBUKОVCU KRIЈЕ SТRАŠNU ТАЈNU, UBICА ЈЕ SVАKОG ОVЕRIО U GLАVU!

322
0
SHARE

MOJ SIN NIJE TU, STALNO NEGDE PUTUJE

Javorka Petrikić, prva komšinica Kazimirovića i majka S. M., kome se pre dva dana izgubio trag i koga policija traži, kaže za Kurir da se njena i Rajina porodica nisu slagale. Javorka kaže da njen sin nije tu i da ne zna gde je.

– On je bio nezgodan, nije se družio ni sa kim. Sa mnogima je vodio sudske sporove, čak i sa rođacima. Nama je zatvarao put i zabranjivao nam da tuda prolazimo, zbog toga smo sve sudski rešavali.

Nisam se ja s njim svađala, samo sam mu pristojno govorila da neke stvari ne treba da radi. Moj sin nije pričao s njima često, kao ni mi. Sin mi je retko u selu. Stalno negde putuje – rekla je Javorka.

BOJIMO SE DA UBICA NE ZAKUCA I NA NAŠA VRATA

Jabukovčani kažu da su im se opet vratile nemile scene od pre 12 godina, kada je njihov komšija Nikola Radosavljević, koji je bio opsednut crnom magijom, počinio masakr.

– Svi smo u strahu, ovo je užasan zločin. Sve nas podseća na 2007. godinu, kada je onaj manijak ubio devetoro ni zbog čega. Jabukovac je mirno i lepo mesto, ne bi trebalo da se pamti po ubistvima.

Nažalost, ponovo proživljavamo istu tragediju i traumu. Zaključavamo vrata. Bojimo se. Ne znamo ni ko je ubica, ni gde se skriva. Svi se osećamo ugroženo. Može i nas da pobije, očigledno je lak na obaraču – priča meštanin.

VOLELI SMO IH KAO NAJROĐENIJE

Jovan i Katarina Danilović, koji su godinama radili na imanju ubijenih, kažu za Kurir da je Raja bio dobar čovek.

– Radili smo za njih. Pomagao sam u kućnim poslovima, u štali, zidao sam kad god je Raji pomoć bila potrebna. A i on je dolazio kod nas.

Donosio nam je sir, hleb, jabuke, kruške. Često je dolazio da puni mobilni telefon kod nas jer nema struju. Pre zločina je bio bolestan, pa je dve nedelje bio u Nišu.

Mi smo tada čuvali njegovu stoku. Bile su tu i njegova majka i sestra. Ne znam da li je dobijao pretnje. Mnogo nam je žao.

Radili smo skoro pet godina kod njih. Voleli smo ih kao svoje najrođenije – kažu Danilovići i dodaju da je Raja imao problema samo sa jednom porodicom:

– Znam samo da su se svađali oko imanja i stoke. Dan nakon ubistva došli smo na njihovo imanje, ali smo umesto njih zatekli policiju koja nam je saopštila da su naši prijatelji mrtvi.

KOMŠIJA I KRIMINALAC UMEŠANI U ZLOČIN?

Iako osumnjičenih za ubistvo nema, policija već dva dana intenzivno traga za dvojicom muškaraca. U pitanju su S. M. (38) iz Jabukovca, komšija Kazimirovića, i M. S. iz Brze Palanke, koji je nedavno izašao sa robije.

– Specijalna policija i negotinska policija od preksinoć pokušavaju da pronađu dvojicu ljudi za koje sumnjaju da su povezani sa ubistvom, iako za to ima samo nagoveštaja. Prečešljali su čitavo područje, ali tu dvojicu još uvek nisu pronašli – kaže naš izvor i dodaje:

– Traga se i dalje za S. M. iz Jabukovca. Njegov salaš je najbliži salašu ubijenih, a nije viđen u selu poslednja dva dana, što je veoma sumnjivo. Takođe, potraga traje i za M. S. iz Brze Palanke, koji je pre nešto više od godinu dana izašao iz zatvora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here