Home MAGAZIN ĆUP SA BLAGOM, OSVETA ILI PLJAČKA? O MISTERIOZNOM MASAKRU U JABUKOVCU POSTOJI...

ĆUP SA BLAGOM, OSVETA ILI PLJAČKA? O MISTERIOZNOM MASAKRU U JABUKOVCU POSTOJI NEKOLIKO TEORIJA, A ZBOG JEDNE JE CELO SELO U STRAHU

238
0
SHARE

Četvorostruko ubistvo u Jabukovcu koje je potreslo Srbiju još uvek nije rasvetljeno – nisu poznate ubice niti je jasan motiv zločina.

Dok policija u okviru istrage razgovara sa građanima koji bi mogli biti povezani sa zločinom i prikuplja tragove, selom kruži nekoliko verzija priča koje se graniče sa filmskim scenarijima.

U krvavom piru nepoznatog ubice (ili više njih) ubijeni su Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i njena ćerka Dragana (53). Tela ubijenih pronađena su, kako se za sada pretpostavlja, dva dana nakon ubistva.

Do sada je poznato da je ubica ispalio ukupno 10 hitaca u porodicu, od čega je pet završilo u telu Raje Kazimirovića.

Kako policija nije pronašla čaure, niti oružje kojim je počinjeno ubistvo, odmah je isključeno da je neko od članova porodice počinio ubistva pa izvršio samoubistvo.

Uprkos tome što je 15 ljudi razgovaralo sa policijom, i bilo podvrgnuto poligrafskom ispitivanju koje su svi do jednog prošli, osumnjičeni nije pronađen,

U međuvremenu, ovim malim mestom u negotinskom kraju kruže neverovatne teorije o tome zato su Raja i njegova porodica pobijeni.

Ćup sa blagom

Dan ili dva nakon što su pronađena tela ubijenih, novinarima su komšije ispričale da bi se iza zločina mogla kriti neverovatna priča o zakopanom blagu.

Kako kažu meštani, po mestu kruži priča da je Raja ranije pronašao ćup sa zlatnim dukatima, a vest o tome proširila se selom. Ipak, Raja navodno nije želeo da troši novac, te je zbog toga živeo skromno u kuću bez struje na kraju sela.

Ipak, meštani pričaju da ga je „odalo“ to što ima više desetina grla ovaca, krava i druge stoke, a nedavno je za keš kupio traktor.

– Svi su pričali da je Raja našao neke zakopane dukate. Međutim, živeli su bedno, kao da nemaju za hleb. Imali su stoku, puštali je ljudima po livadama, svađali se, tužili… Imaju tri traktora, jedan su nedavno kupili za keš.

Po tome se videlo da imaju para. Oblačili su se toliko sirotinjski da pomisliš da su prosjaci, a imali su na desetine grla ovaca, krava, svinja – kazale su ranije zabrinute komšije.

Da je čudno to što su živeli na ivici bede ispričao je još jedan komšija koji nije mogao da razume Rajinu odluku da, „pored ćupa sa zlatnim dukatima, još uvek nema struju“.

– Raja nije često napuštao salaš, retko ko ga je viđao u Jabukovcu. Uglavnom su spoljne poslove obavljali njegovi prijatelji, koji su radili kod njega.

Po Jabukovcu kruže priče da su ubijeni zbog novca, ali mi je nezamislivo da neko može da puce u celu porodicu zbog materijalnih stvari. Pa koliko su oni mogli para da imaju da bi im neko ovo uradio? – pita se njihov komšija.

Pljačkaši ubili celu porodicu?

Prema nezvaničnim saznanjima do kojih su došli reporteri „Novosti“, u kući su otkriveni tragovi premetačine. Zbog ovog otkrića sumnja se da je četvoročlana porodica ubijena iz koristoljublja, ali posao policije dodatno otežava to što je već dosta vremena prošlo od njihovog ubistva, pa i samog pronalaska tela.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here