Home MAGAZIN ALJBIN KURTI NAJAVIO KRVAVO PROLEĆE NA BALKANU!

ALJBIN KURTI NAJAVIO KRVAVO PROLEĆE NA BALKANU!

90
0
SHARE

Lider pokreta Samoopredeljenje Albin Kurti reagovao je oštro na susret Premijera Albanije Edija Rame sa Hašimom Tačijem, Ramušom Haradinajem, Fatmirom Ljimajem i Bedžetom Pacolijem.

Kurti je u Tirani rekao da „u Albaniji i na Kosovu treba svi da počnu da se spremaju za albansko proleće“.

On je rekao da je „vreme za ujedinjenje albanske nacije“.

– Mislim da je premijer Albanije pronašao neadekvatne saradnike na Kosovu, koji rade samo u svoju korist, i u fokusu im nije ni nacionalni interes ni država Kosovo – rekao je Kurti.

On je dodao da i Kosovo i Albanije moraju da se spreme za „albansko proleće“.

– U ovim uslovima, kad smo ekonomski slabi, a naše vojske gotovo da ne postoje, imperativ je da se albanski narod usmeri na odbranu svog nacionalnog zadatka, ujedinjenja, i integracije u Evropu – rekao je Kurti i naglasio da svi na Kosovu treba da kažu „da“ pridruživanju Albaniji, umesto „cenkanja sa Srbijom“.

– Mi kažemo – pristupimo Albaniji, ne cenkajmo se sa Srbijom. Ujedinjenje sa Albanijom treba da nas poveća, ne da nas smanji.

Oni hoće da ukaljaju reč unija sa šemama povezivanja Albanije i Srbije. Mi ništa ne dugujemo Srbiji, Srbija mnogo duguje nama – rekao je on.

– Duguje nam Istočno Kosovo – Preševo, Bujanovac, ali duguje i smrti 10.000 civila Albanaca, 20.000 albanskih devojčica i žena, proteranih milion Albanaca, opljačkane penzije, banke, muzeje… A sada pravimo ustupke državi koju vode Miloševićevi četnici – „zaključio“ je Kurti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here