Home AKTUELNO ŠEŠELJ OTKRIO ŠTA SE KRIJE IZA NOVOG HAŠKOG ULTIMATUMA SRBIJI..

ŠEŠELJ OTKRIO ŠTA SE KRIJE IZA NOVOG HAŠKOG ULTIMATUMA SRBIJI..

296
0
SHARE

Posle odluke iz Haga da se odbije zahtev da se poslanici SRS i Petru Jojiću sudi u Srbiji Radeta poručila da neće dobrovoljno ići u Hag.

Poslanik SRS, Vjerica Radeta, optužena za nepoštovanje Haškog suda je poručila da neće dobrovoljno ići u Hag jer je štite Ustav i rešenje Višeg suda u Beogradu.

Što se mene tiče ništa se nije promenilo. Dobrovoljno ne idem. Štiti me Ustav i pravosnažno rešenje Višeg suda u Beogradu.

Ne verujem da bi neko iz vlasti bio spreman da nas neustavno isporuči, ali to je svakako pitanje za predstavnike vlasti – kaže narodni poslanik SRS, posle odluke iz Haga da se odbije zahtev da se njoj i Petru Jojiću sudi u Srbiji.

Ovu odluku je doneo kineski sudija Liu Daćun, koji je poništio prvobitnu odluku kojom je proces Jojiću i Radeti bio ustupljen Srbiji.

Sudija Daćun je istovremeno izdao novi nalog za hapšenje dvoje radikala i Srbiji naložio da ih bez odlaganja izruči u Hag.

Kao obrazloženje odluke, sudija je naveo da su ključni svedoci u ovom predmetu “nedvosmisleno” izjavili da neće svedočiti ako suđenje bude u Srbiji zbog “ozbiljne zabrinutosti za svoju bezbednosti i bezbednost svojih porodica”.

O novoj odluci Mehanizma u Hagu oglasio se i predsednik SRS dr Vojislav Šešelj.

– Oni više nemaju šta da rade, a hteli bi da ostanu na plati, pa stalno nešto novo izmišljaju. Tamo je samo jedan proces u toku i jedan u žalbenom postupku.

Posle toga nemaju razlog za postojanje. Odluku je doneo kineski sudija Liu Daćun, koji je izrazito antisrpski nastrojen, što se pokazalo u ovim procesima u kojima je učestvovao – kaže Šešelj.

(Srpski Telegraf)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here