Home AKTUELNO PUKLO SAVEZNIŠTVO NEMAČKE I AMERIKE: „IDITE I NOSITE SA SOBOM SVOJE PROJEKTILE“

PUKLO SAVEZNIŠTVO NEMAČKE I AMERIKE: „IDITE I NOSITE SA SOBOM SVOJE PROJEKTILE“

698
0
SHARE

Berlin je odgovorio na pretnje Vašingtona da će povući američke trupe iz Nemačke, navodi Hanoveriše Algemajne. „Ako Amerikanci povuku svoje trupe, trebalo bi sa sobom ponesu i svoje nuklearne projektile“, rekao je vođa nemačke levice u Bundestagu Ditmar Barh.

Konkretno, predsednik stranke Die Linke u Bundestagu, pozitivno je reagovao na poslednje izjave ambasadora SAD u Berlinu Ričarda Grenela, javlja nemački list.

– To je više nego uvredljivo. Poreski obveznici u SAD nastavljaju plaćati 50 hiljada američkih vojnika u Nemačkoj, a Nemci i dalje profitiraju od trgovine za domaće potrebe – rekao je američki diplomata.

– Savezna vlada mora da prihvati ovaj predlog i sa Vašingtonom razgovara o planu povlačenja trupa -rekao je u intervjuu za Hanoveriše Algemajne vođa nemačke levice u Bundestagu.

Prema Ditmaru Barhu, ambasador SAD Ričard Grenel je u potpunosti u pravu.

– Poreski obveznici u SAD ne bi trebalo da plaćaju i američke vojnike u Nemačkoj. Nadalje, američki poreski obveznici ne bi trebalo da plaćaju ni razmeštaj američkih nuklearnih raketa u Nemačkoj – složio se predsednik leve frakcije Bundestaga i dodao:

– Ako Amerikanci povuku svoje trupe, trebalo bi da ponesu sa sobom i svoje nuklearne rakete.

I naravno, trebalo bi da ih odvezu u SAD, a ne u Poljsku, jer će u suprotnom to dovesti do naglog pogoršanja odnosa s Rusijom, što je u suprotnosti s interesima Nemačke i Evrope – naglasio je predsednik stranke Die Linke u Bundestagu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here