Home AKTUELNO POČELO JE! SZO: Masovna okupljanja mogu da ubrzaju širenje MAJMUNSKIH BOGINJA

POČELO JE! SZO: Masovna okupljanja mogu da ubrzaju širenje MAJMUNSKIH BOGINJA

341
0
SHARE

Slučajevi majmunskih boginja u Velikoj Britaniji, gde je virus prvi put stigao zahvaljujući putniku koji se vratio iz Nigerije, više su se nego udvostručili, otkriveno je juče.

Najmanje devet drugih zemalja širom sveta takođe je prijavilo sumnjive slučajeve virusa, koji može uzrokovati teške bolesti kod male dece, trudnica i osoba s oslabljenim imunitetom.

Grupe slučajeva su primećene među homoseksualnim muškarcima, koji su u većoj opasnosti da se zaraze od strejt parova.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Prema Sky News- u, “tačno ono što pokreće najveću epidemiju u Velikoj Britaniji je misterija,” pogotovo jer su zdravstveni stručnjaci ranije tvrdili da majmunske boginje nisu prenosive među ljudima, a neki nagađaju da su mutirale.

Sada Svetska zdravstvena organizacija upozorava da bi letnji festivali i masovna okupljanja mogli da ubrzaju širenje majmunskih boginja.

“Kako ulazimo u letnju sezonu u evropskom regionu, sa masovnim okupljanjima, festivalima i zabavama, zabrinut sam da bi se prenos mogao ubrzati, jer se trenutno otkrivaju slučajevi među onima koji se bave seksualnim aktivnostima, a simptomi su mnogima nepoznati, ” rekao je dr Hans Kluge, regionalni direktor SZO za Evropu.

Virus se takođe širi u isto vreme kada se SZO priprema za glasanje o međunarodnom sporazumu o pandemiji i amandmanima na Međunarodne zdravstvene propise.

STRAVIČAN VIRUS POČEO DA SE ŠIRI U EVROPI? Slučajevi retke BOLESTI otkriveni u ove 2 zemlje!

(NultaTačka/SummitNews)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here