Home AKTUELNO KAPETAN DRAGAN ISPUNIO USLOVE ZA SLOBODU, A POSLALI GA U SAMICU KRVAVOG...

KAPETAN DRAGAN ISPUNIO USLOVE ZA SLOBODU, A POSLALI GA U SAMICU KRVAVOG LOGORA..

155
0
SHARE

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, prebačen je na 30 dana u samicu zatvora Lepoglava zbog pisama koja su objavljena u medijima u Srbiji.

Ovu odluku, na koju Kapetan Dragan nema čak ni pravo žalbe, doneo je upravnik Lepoglave Dražen Posavec i o tome obavestio Vasiljkovićevog advokata Dragana Palibrka.

– Dana 22.05.2019. na veb stranici dnevno.hr objavljeno je da je srpski tabloid Informer objavio pismo koje je iz zatvora u Lepoglavi uputio osuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, u kojem, između ostalog, navodi:,,Mi koji smo u nacističkom logoru Lepoglava, u odeljenju 4B (gde su zatvoreni isključivo Srbi“, slavili svako povlačenje priznanja Kosova…“ Vasiljković na taj način vređa Kaznionicu u Lepoglavi kao ustanovu, a samim tim i njene zaposlene – navodi se u odluci i dodaje da je Kapetan Dragan prekršio Zakon o izvršavanju zatvorske kazne, prema kojem je navodno zabranjeno svako javno oglašavanje zatvorenika u medijima.

Palibrk kaže da njegov klijent nije prekršio pomenuti zakon i da je njegov boravak u samici do 22. juna nastavak najstrašnijeg šikaniranja.

– Prema njihovom zakonu, osuđenik ima pravo da neograničeno šalje i da prima pisma. Vasiljković je pisao meni, svom advokatu. Ja sam taj koji je prosleđivao Informeru. Ako je neko kriv, ja sam. Ja, a ne moj klijent… On je, dakle, potpuno neosnovano izolovan.

Ovo je samo nastavak najstrašnijeg šikaniranja. Kep je, inače, stekao uslove za otpust jer je odslužio čak 95 odsto kazne, a ostali osuđenici budu pušteni kad odsluže dve trećine kazne. Njegov slučaj je dokaz kako se hrvatsko pravosuđe odnosi prema Srbima – zaključuje advokat Palibrk.

Podsećamo, kapetan Dragan je krajem maja pisao Ivici Dačiću i Novaku Đokoviću. On u Lepoglavi služi kaznu od 13 godina zbog nedokazanih ratnih zločina.

Šta je napisao kapetan Dragan…

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, koji je osuđen na 13 i po godina robije zbog navodnih ratnih zločina tokom rata u Hrvatskoj, ističe da u ćeliji slavi svako povlačenje priznanja nezavisnosti lažne države Kosovo, prenose mediji.

Vasiljković u pismu naglašava da su Hrvati prvi u istoriji koji su proterali jedan narod, a zatim ga optužili za genocid i agresiju. Takav ‘ustaški recept’, dodaje Vasiljković, danas se primenjuje na Kosovu.

* Njegova ekselencija ministar inostranih poslova RS Ivica Dačić, zahvaljujući postignutim rezultatima u diplomatiji za period 2018-2019. godine, postao je jedan od mojih najomiljenijih Srba. Mi smo u nacističkom logoru Lepoglava u odeljenju 4B (gde su zatvoreni isključivo Srbi) slavili svako povlačenje priznanja Kosova, a ministra Dačića smo slavili kao Obilića.

* U izjavi 6. 5. 2019. za medijsku kuću “Sputnjik” ministar je, povodom zahteva Prištine da Srbija “prizna navodni genocid”, izjavio: “Prvi put u istoriji se dešava da teroristi koji su proterali jedan narod optužuju državu za genocid…” Šta pričaš, Ivice? Zar si zaboravio da su ustaše proterale srpski narod iz viševekovne Krajine, gde nikada nije bilo Hrvata?

Krajine, koju je austrougarska imperija naselila Srbima još dok Hrvatska nije ni postojala, a zatucani Hrvati na periferiji Balkana nisu imali ni jezik, nego je svako selo govorilo nekakvom primitivnom artikulacijom, dok Srbi nisu došli u susedstvo, pa ih naučili da pričaju!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here