Home AKTUELNO DR NESTOROVIĆ: „ZOVITE ME POMAHNITALI DOKTOR, ALI OVO JE DOVOLJAN DOKAZ DA...

DR NESTOROVIĆ: „ZOVITE ME POMAHNITALI DOKTOR, ALI OVO JE DOVOLJAN DOKAZ DA MASKE NE ŠTITE!“

220
0
SHARE

Doktor Branimir Nestorović ne želi da odustane od javnog iznošenja svojih stavova uprkos tome što ga mnogi napadaju, pa čak nazivaju i „pomahnitalim“.

Nakon što je na fejsbuku podelio tekst u kom se može pročitati da maske nisu toliko delotvorna zaštita od koronavirusa koliko se priča i da se Amerikanci uprkos tome što redovno nose maske ipak zaražavaju, on je izazvao veliku buru u javnosti.

Bio je čak i na meti nekih medija koji su osudili njegov potez, a sada je dr Nestorović objavio još jedan naučni tekst na temu nošenja maski tokom epidemije, pa se čini da on ne namerava da promeni svoj stav, a čak je odgovorio i onima koji ga kritikuju:

– Kako neko reče „pomahnitali“ dr Nestorović ne nudi naučne studije o efikasnosti maski. Ovo je od eksperta za respiratorne bolesti, naslov je dovoljan „maske za sve za kovid 19 nemaju solidnu naučnu osnovu“ – napisao je on.

Inače, poznato je da je dr Nestorović samoinicijativno napustio Krizni štab, zbog, kako je objasnio, činjenice da mu je dosadilo da bude „crna ovca“.

Njegove tvrdnje u suprotnosti su sa zvaničnim preporukama, pa je očekivano da postoji deo javnosti koji osuđuje ovakve njegove istupe.

Kako neko reče “pomahnitali” dr Nestorović ne nudi naučne studije o efikasnosti maski. Ovo je od eksperta za respiratorne bolesti, naslov je dovoljan “maske za sve za covid 19 nemaju solidnu naučnu osnovu”.

Posted by Branimir Nestorović on Петак, 16. октобар 2020.

(Srpski Telegraf)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here