Home AKTUELNO ĐOKOVIĆ NAPOKON OTKRIO ISTINU- EVO ŠTA JE ZASLUŽNO ZA NJEGOV PREPOROD: OD...

ĐOKOVIĆ NAPOKON OTKRIO ISTINU- EVO ŠTA JE ZASLUŽNO ZA NJEGOV PREPOROD: OD TOG TRENUTKA SAM PONOVO POČEO DA DIŠEM ZA TENIS! (VIDEO)

234
0
SHARE

Novak Đoković je posle osvajanja titule na US Openu, kojom je došao do svog 14. Gren slema u karijeri i izjednačio se sa Pitom Samprasom, na konferenciji pričao kroz šta je sve prošao tokom sezone nakon oporavka od povrede i teškog perioda.

Ispričao je i koji je trenutak ključan za njegov preporod kada je tenis u pitanju, a u pitanju je odlazak na planinu u Francuskoj, gde je išao sa svojom suprugom Jelenom odmah nakon velikog razočarenja na Rolan Garosu, gde je ispao od Marka Čekinata u četvrtfinalu.

– Da ste mi u februaru ove godine rekli da ću posle operacije osvojiti Vimbldon, US Open i Sinsinati, bilo bi teško da poverujem, ali deo mene je uvek verovao da brzo mogu da se vratim na najveći nivo. Verovao sam da posle operacije mogu da se vratim brzo, naučio sam mnogo o sebi i da budem strpljiv, što nije bila moja osobina.

Život mi je pokazao da je nekada potrebno da uzmete vreme, da izgradite nešto, da nađete balans. I poslednja dva meseca su bila neverovatna – počeo je Novak konferenciju, a zatim se dotakao i Pita Samprasa sa kojim se izjednačio po broju Gren slem trofeja i sada dele 3. mesto večne liste.

– Pit Sampras je jedna od najvećih legendi, prva stvar koju pamtim o tenisu je njegov prvi ili drugi Vimbldon, i to me je inspirisalo da počnem da treniram tenis. Gledao sam njegovu prvu titulu, odrastao sam razmišljajući da jednom mogu i ja da uradim ono što je on uradio, i sada je san postao java.

Đoković je naglasio da je njegov san oduvek bio Vimbldon i da on ima prednost u odnosu na ostale Gren slemove, ali i da kratak razmak između poslednja tri Gren slema godine daje samopouzdanje osvajačima turnira da nastave u tom ritmu i na narednom turniru.

– Očigledno je osvajanje Vimldona bio moj san, to sam radio od kako sam bio mali, kada sam prvi put osvojio Vimbldon, imao sam osećaj da svi ostali Gren slemovi mogu da čekaju. Ali osvajanje Slemova donosi vam veliko samopouzdanje. Rolan Garos, Vimbldon i US Open su blizu u razmaku od četiri meseca, pa ako osvojite jedan Gren Slem, imate sampouzdanja u narednom da na tim krilima dođete do novog uspeha.

Ako budete osvajali dva trofeja svake godine, imaćete ih 20, kao Federer u 37. godini – prokomentarisao je italijanski novinar na konferenciji, čime je podstakao Novaka da se priseti ključnog momenta godine, kada je upravo posle poraza od njegovog sunarodnika Čekinata na Rolan Garosu doneo odluku koja je sve preokrenula.

– Vaš sunarodnik Čekinato me je naterao da shvatim mnoge stvari. Posle poraza od njega bio sam veoma razočaran u svoju igru. Počeo sam da igram bolje u Rimu, imao sam neke dobre mečeve u Rolan Garosu i onda sam potpuno nadigran protiv njega.

– Posle toga sam išao u šetnje po francuskim planinama, izolovao sam se od svega i gledao sam na stvari iz drugačijeg ugla. Od tada je tenis bio potpuno drugačiji za mene gledajući rezultatski. Igrao sam finale Kvinsa, osvojio Vimbldon, Sinsinati i US Open. Pretpostavljam da ću uskoro ponovo na „hajking“ po planinama – rekao je Đoković i nasmejao novinare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here