Home TEMA DANA SVE DRAMATIČNIJE- UKRAJINCI STRAHUJU OD NAJGOREG: Rusi spremaju udar na sistem od...

SVE DRAMATIČNIJE- UKRAJINCI STRAHUJU OD NAJGOREG: Rusi spremaju udar na sistem od životnog značaja?!

705
0
SHARE

Ruski politikolog Jurij Barančik, je na svom „Telegram“ kanalu, objasnio potrebu za udarima na vodovodni sistem Ukrajine.

Udari Oružanih snaga Rusije na energetsku infrastrukturu kijevskog režima već donose opipljive rezultate.

Na početku udara, Kancelarija šefa Ukrajine Vladimira Zelenskog, zamolila sugrađane da štede struju samo u vršnim satima – ujutru i uveče.

Međutim, već desetog dana raketnih udara Oružanih snaga Rusije – od 20. oktobra, lokalni stanovnici morali su da štede energiju od 07:00 do 23:00, podsetio je stručnjak.

Prema njegovim rečima, akcije ruskih trupa donele su željeni rezultat, i ovog meseca je neophodno povećati naše napore u borbi protiv infrastrukture kijevskog režima.

„Ovo je dobar znak, ali nema potrebe za zaustavljanjem. Pored udara na energetsku

infrastrukturu, predložio bih da se nanesu i udari na vodovod velikih gradova, jer se bez struje u višespratnicama ipak može preživeti – postave se peći, šporeti ili dizel agregati – ali bez vodosnabdevanja i funkcionalne kanalizacije, to nije moguće“, rekao je Barančik.

Takođe, politikolog je uspeo da objasni svoju ideju samo jednom frazom – „ne možete nositi vodu kantama“. Iz tog razloga je važno da se udari na takve infrastrukturne objekte u Ukrajini, naglasio je on.

Treba napomenuti, da su Oružane snage Rusije masivnim preciznim udarima, gađale sve objekte ukrajinske administracije i energetike, u okviru specijalne operacije zaštite Donbasa. Ovo je ranije saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije.

(Srpskidnevnik.com)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here