Home TEMA DANA Šta se dešava u Raškoj oblasti?

Šta se dešava u Raškoj oblasti?

538
0
SHARE

Zukorlić i LJajić su bili brana radikalizaciji i zloupotrebi Bošnjaka za potrebe zapadne destabilizacije Srbije i čitavog Balkana. A upravo oni su bili predmet sumnjivih aktivnosti.

Nije nikakva tajna da će se na Srbe, Srbiju i Srpsku usmeriti novi talas pritisaka, kako bi se uterali u novi NATO poredak i pridružili u što je moguće većoj meri suicidalnoj politici koju su SAD nametnule Evropskoj uniji. O raznim diverzijama koje se preduzimaju protiv aviona koji lete za Moskvu javnost je već obaveštena, no postoje neki procesi koji nažalost prolaze „ispod radara”.

Nedavno su objavljeni rezultati popisa u dve države regiona u kojima živi naš narod. Oni su katastrofalni sa pozicije Srba i interesa srpskog naroda. U Hrvatskoj se nastavio pad broja Srba i u njihovom relativnom udelu u stanovništvu, a u Vukovaru su pali ispod trećine. U Severnoj Makedoniji je to još veći pad jer je broj Srba između dva popisa smanjen za čitavu trećinu, dakle za oko 120.000 ljudi. Pri tome je čak osam posto stanovništva navodno odbilo da se izjasni o svojoj nacionalnoj pripadnosti.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Ono što je neosporno je da država Srbija i njeni zvanični predstavnici u zemlji i ovim državama nisu uradili ništa da se ova popisna tragedija izbegne. To je naravno suprotno članu 13 Ustava ove države. Sve ovo valja istaći jer nas očekuje popis u Crnoj Gori koji će tamošnje vlasti i takozvana međunarodna zajednica maksimalno koristiti kako bi suzbili posledice litija te veštački smanjili broj Srba. Bojim se da se ovdašnja vlast i po tom pitanju vraća na pozicije od pre 2018. godine.

Sumnjiva smrt

No od svega što se protiv nas radi nekako najviše obazrivosti bi trebalo da izazovu dešavanja u Raškoj oblasti, odnosno Sandžaku. Od trojice lidera bošnjačkog naroda tamo, dvojica su izgleda bili predmet krajnje sumnjivih akcija. Pokojni muftija Zukorlić, koji je naprasno preminuo krajem prošle godine, ponovo je postao predmet interesovanja medija kada je njegov sin nedavno saopštio kako mu je otac po svemu sudeći otrovan.

Tek koji mesec kasnije desila se kontroverzna saobraćajna nesreća u kojoj je Rasim LJajić preživeo sa ozledama, dok je njegov saradnik poginuo. Radi se o dva lidera koji su uticajni i lojalni državi Srbiji, i koji su odabrali da se za poboljšanje položaja svoje manjine bore kroz institucije u direktnoj komunikaciji sa političarima na vlasti. A to može da bude problem ako se ne uklapa u planove velikih sila.

Još 2005. na jednom visokom međunarodnom skupu u Solunu na kojem su se stranci zagrevali za rešavanje kosovskog problema na način na koji su to uradili 2008, imao sam prilike da sedim sa Nikolasom Vajtom iz tada vrlo uticajne Međunarodne krizne grupe (MKG) i još jednim gospodinom. Upitan čime se bavi, Vajt je odgovorio otprilike: Nečim što se Miši neće svideti – Sandžakom. Malo je reći da mi se nije svidelo. To da se MKG bavi Sandžakom značilo je otprilike da gledaju kakvi su potencijali za radikalizaciju i izazivanje konflikta na tom prostoru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here