Home TEMA DANA ŠOK UPOZORENJE NEMAČKOG EKSPERTA: DOLAZI NEOČEKIVANO IZNENAĐENJE- SPREMA SE HAVARIJA “SEVERNOG TOKA...

ŠOK UPOZORENJE NEMAČKOG EKSPERTA: DOLAZI NEOČEKIVANO IZNENAĐENJE- SPREMA SE HAVARIJA “SEVERNOG TOKA 2”

657
0
SHARE

Zapad može naneti štetu “Severnom toku 2” čak i nakon puštanja u rad drugog dela gasovoda, rekao je nemački politički analitičar Aleksandar Sosnovski.

U svom Telegram kanalu “DOCTOR SOSNOVSKI”, ekspert je objavio post u kojem je govorio o svom učešću u šou “Veče sa Vladimirom Solovjevim”.

Tokom diskusije razgovarano je o govoru ruskog predsednika Vladimira Putina na plenarnoj sednici Međunarodnog kluba Valdaj vezanim za geopolitička pitanja.

Jedno od najhitnijih pitanja za Evropljane, danas je energetska kriza i načini za njeno prevazilaženje. U Rusiji se izlaz iz ove nepovoljne situacije vidi u puštanju drugog niza Severnog toka 2 i punom opterećenju celog gasovoda.

Međutim, kamen spoticanja u ovom slučaju može biti nova vlada SR Nemačke, u kojoj će važnu ulogu imati Stranka zelenih, koja je izrazito negativna prema Ruskoj Federaciji.

Nemački politikolog smatra da se “SP-2” može suočiti sa novim problemima. Sosnovski je podsetio na postojanje radikalnih eko-zajednica sposobnih za nasilnu intervenciju.

Posebno je priznao mogućnost neočekivane havarije na gasovodu, što bi kasnije dalo povod protivnicima “Severnog toka 2” da proglase nepopravljivu štetu po životnu sredinu i insistiraju na obustavi rada SP-2.

„Prisetimo se akcija Grinpisa, koji nije stao ni pred čim, čak ni kada je napadao brodove. Izgleda kao fantazija, ali je lako izvodljivo “, naglasio je stručnjak.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here